ANBI staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. ’t Praethuys heeft al sinds 2008 een ANBI status. Één van de voordelen die deze ANBI status biedt, is dat zij, die bedragen schenken aan ons huis, dit bedrag af kunnen trekken van hun belastbaar inkomen. Als u hierover meer wilt weten, klik dan op deze link voor uitleg van de ANBI-regels.
Wij zijn een IPSO centrum. Dat betekent dat ons Centrum voor leven met en na kanker is aangesloten bij brancheorganisatie IPSO.
- IPSO staat voor Instellingen Psychosociale Oncologie
- Verdeeld over Nederland zijn er op 81 locaties Centra voor leven met en na kanker
- Er werken ruim 4500 bevlogen vrijwilligers in de IPSO centra
Via IPSO krijgt ons centrum:
- Toegang tot diverse trainings-en scholingsprogramma’s
- Toegang tot de IPSO Academie
- AVG-proof registratie van al onze relaties in de IPSO.community
- Belangenbehartiging
- Versterking van samenwerking tussen de Centra voor leven met en na kanker
- Deelname aan het Kwaliteitsprogramma
Klik hier voor een filmpje over IPSO inloophuizen.
Iedere Nederlander krijgt ooit te maken met kanker. De gevolgen zijn vaak overweldigend. Als je het zelf hebt. Maar ook als je iemand kent met de ziekte. Voor al die miljoenen mensen maken we al ruim 71 jaar het verschil.
We zetten ons in voor initiatieven die mensen verder helpen. Dat betekent niet alleen kanker bestrijden, maar we maken ons ook hard voor een beter leven met de ziekte. Of je nu kanker wilt voorkomen, net de diagnose hebt gehad, midden in de behandeling zit, of je afvraagt hoe het verder gaat. We zorgen voor initiatieven die mensen ondersteunen, zoals Centra voor leven met en na kanker en het platform kanker.nl. En we werken aan leven veranderend onderzoek waar patiënten snel wat aan hebben. Dat doen we gelukkig samen met duizenden anderen die zich inzetten voor het goede doel dat ons allemaal aangaat.
Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. ’t Praethuys voldoet aan alle richtlijnen van de Algemene Verordening Gegevens (AVG), waarmee de privacy van alle bezoekers van ’t Praethuys – zowel digitaal als analoog – is gewaarborgd.
Stichting ‘t Praethuys is door het CBF erkend. De erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF – Toezichthouder Goede Doelen – wordt uitgegeven. Met de erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van de particuliere giften staan inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan deze doelen kun je gerust doneren omdat je ervan uit kunt gaan dat ze daadwerkelijk bijdragen aan een betere wereld, zorgvuldig omgaan met elke euro, verantwoording afleggen en zich onafhankelijk laten controleren.
Transparantie in één oogopslag: Ons CBF-Erkenningspaspoort
Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van de organisatie als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd.
Het bestuur
- Voorzitter: Machiel Baaijens
- Secretaris: Sharon Smit
- Penningmeester: Jaap Hoogland, Paul Ooms
- Leden: Els de Boer, Willem Moolenaar
Contact & informatie
Naam van de instelling
Stichting ’t Praethuys
Contactgegevens
Westerweg 50
1815 DG Alkmaar
T 072 – 5113644
E info@praethuys.nl
RSIN-nummer
813659486
KvK-nummer
37104547
IBAN
NL32RABO0346615496
Downloads
-
- Informatie ’t Praethuys algemeen
- Nevenfuncties Bestuur
- Risico Inventarisatie en Evaluatie
- Beleidsnotitie Integriteit en Grensoverschrijdend gedrag
- Visie 2030, Beleidsplan 2024-2025
- Doelstelling en Beloningsbeleid
- Statuten
- Begroting 2024
- Jaarverslag 2023
- Jaarverslag 2022
- Jaarverslag 2021
- Bestuursverslag 2020
- Jaarrekening 2020
Sponsor worden of een bedrag doneren?