Een-op-eengesprekken

In ‘t Praethuys kun je ook terecht bij een aantal professionals voor een-op-eengesprekken. Dit zijn een psychosociaal therapeut, geestelijk verzorgers en voedingsdeskundigen.

EEN-OP-EENGESPREKKEN
 We zijn blij met onderstaande mogelijkheden van een-op-eengesprekken. Dat zijn:

 • Gesprekken met een geestelijk verzorger.
  Hier kun je terecht voor vragen zoals: waarom overkomt mij dit? Waar vind ik kracht voor het omgaan met mijn verdriet? Wat is echt belangrijk in mijn leven? Waar geloof ik (nog) in? Hoe ga ik om met mijn ziekte, behandeling of met euthanasie.
 • Gesprekken met een psychologisch geschoolde coach:
  Annemieke Beemster ziet op maandagochtend gasten in ons huis
  Zie ook: https://www.naareenbeterevenwicht.nl/oncologie
 • Gesprekken met een gediplomeerd diëtiste/voedingsdeskundige:
  Edith Meyering ziet op maandagmiddag gasten in ons huis
  Zie ook: https://www.betermetdieten.nl

Psychosociaal therapeut

Annemieke Beemster. Dealen met kanker is een moeilijke opgave. Iedere cliënt heeft zijn of haar eigen verhaal. Het is aan de ene kant een heel persoonlijk proces en aan de andere kant komen in veel verhalen herkenbare thema’s naar voren, zoals de impact op de cliënt en op zijn of haar omgeving en omgaan met de mogelijkheden en onmogelijkheden, omgaan met emoties en omgaan met herstel. Het gaat over acceptatie, veerkracht en het stuur weer in handen nemen en zingeving.
Cliënten kunnen terecht voor gesprekken, ondersteuning, ontspanning, visualisaties en indien nodig therapeutische sessies. Naar aanleiding van de intake en hulpvraag wordt een persoonlijk plan van aanpak gemaakt. De doelen en thema’s worden dan in overleg vastgesteld. Het aantal sessies en de frequentie van de sessies zijn afhankelijk van persoonlijke situaties.
Ook kun je terecht voor re-integratietrajecten in spoor 1 of 2. Werkgevers nemen meestal de kosten op zich voor deze trajecten. Vaak worden ook gecombineerde trajecten financieel ondersteund door werkgevers. Na de intake kunnen wij in overleg met jou een offerte uit laten gaan. Dit kan ook op advies van bedrijfsartsen. Bij re-integratie trajecten wordt in overleg met de cliënt rapportage(s) gemaakt voor bedrijfsarts en werkgever.
“Naar een Beter Evenwicht” is aangesloten bij NOZ Netwerk Oncologische Zorg.
Bel of mail voor het maken van een afspraak: tel 06 – 40991791 /  info@naareenbeterevenwicht..nl

 

Geestelijk verzorger

Waarom overkomt mij dit? Waar vind ik kracht voor het omgaan met mijn verdriet? Wat is écht belangrijk in mijn leven? Waar geloof ik (nog) in? Hoe ga ik om met mijn ziekte, behandeling of met het levenseinde. Voor antwoorden op deze vragen kun je terecht bij een geestelijk verzorger.
Marjo van Bergen is als geestelijk verzorger aangesloten bij het Centrum voor Levensvragen www.stichtingquestio.nl. Een afspraak met haar kun je maken via ’t Praethuys 072 – 5113644 / info@praethuys.nl

Vragen over ’t Praethuys? Of over onze activiteiten? Neem dan contact met ons op!

Weet dat je altijd kunt binnenlopen. Maak je liever een afspraak? Dat mag natuurlijk ook.

Westerweg 50
1815 DG Alkmaar

T 072 511 36 44
E info@praethuys.nl

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inschrijven voor

 • Hidden
 • Hidden
×

CORONAMAATREGELEN

Beste gasten van ’t Praethuys,

 • ’t Praethuys is weer open.
 • We werken volgens de richtlijnen van het RIVM.
 • Handen wassen, geen handen schudden, proberen afstand te houden, ruimten ventileren.
 • De activiteiten en lotgenotenbijeenkomsten kunnen weer plaats vinden in onze huiskamer. Zie hiervoor ook onze activiteitenkalender.
 • Voor een kop koffie en een luisterend oor bent u altijd welkom op maandag- en woensdagmiddag of op donderdagochtend vanaf 10.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken zodat u dan snel aan de beurt bent!