De jongerengroepen

Als de gezondheid van je vader, moeder, broer, zus, opa of oma of misschien wel die van jezelf in gevaar is, kan je daar erg van in de war raken. Leren leven met verlies is moeilijk, veel moeilijker vaak dan je in eerste instantie denkt. Soms voel je niks terwijl je eigenlijk vindt dat je heel verdrietig zou moeten zijn. Soms ben je boos, angstig, jaloers of voel je je schuldig. Een ratjetoe dus. Praten met en luisteren naar leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaken kan je verder helpen.

Pardoes is de groep voor kinderen (6-12 jaar) die met kanker te maken hebben (gehad).

Elke 3e woensdag van de maand kunnen de kinderen tussen 14.45 en 16.15 uur terecht op de Praethuyszolder. Als iemand van wie je veel houdt kanker heeft, is dat best moeilijk. Bij Pardoes ontdek je dat je niet alleen staat. Samen knutselen en kletsen op de Praethuyszolder lucht vaak erg op. Als je wil kun je over kanker praten, maar het hoeft niet. Je kunt elkaar tips geven over hoe je jezelf sterker kunt maken. Of over wat je kunt doen als je boos, bang of verdrietig bent.

We hebben ook een boksbal, stripboeken en speelgoed. Buiten stoepkrijten of een keer naar de kinderboerderij in het park kan ook. Tot gauw bij Pardoes!

Talk2Gether, de groep voor jongeren van 12 tot 18 jaar.

Voor jongeren met een vader of moeder, opa, oma, broer of zus met kanker. Talk2Gether, iets voor jou?
Met andere jongeren van (12-18 jr.), samen praten over wat je meemaakt als je vader of moeder kanker heeft of is overleden aan kanker. Over alle veranderingen in je leven. Waar je tips krijgt. Een veilige plek, waar je elkaar begrijpt omdat je in hetzelfde schuitje zit. Waar je plezier kan maken, muziek maakt of andere gezellige dingen doet! Want samen praten en doen maakt sterker.

Ben je nieuwsgierig, kom gewoon bij ons langs. Elke laatste dinsdag van de maand van 19.15 tot 21.15 uur staan de cola en chips klaar. Klik hier voor een filmpje over Talk2Gether.

Jong en Kanker – voor jongeren die zelf kanker hebben.

Praten met deelgenoten, herkenning vinden bij elkaar, leeftijdsgenoten (18 – 35 jaar)  ontmoeten die (bijna) hetzelfde hebben meegemaakt als jij. Dit zijn belangrijke zaken in het verwerken van jouw ervaringen met kanker. We bieden  de ruimte en gelegenheid om jouw verhaal, jouw zorgen en jouw ervaringen te delen met andere deelgenoten. Je bent welkom op de derde woensdag van de maand vanaf 19.30 uur tot ongeveer 21.15 uur.

Jong en Nabestaande – voor jongeren van wie een naaste is overleden

Op de vierde woensdag van de maand, ook van 19:30 uur tot ongeveer 21:15 uur, zijn de deuren van ’t Praethuys geopend voor jongeren (18 – 35 jaar) die iemand hebben verloren aan kanker. Het delen van je persoonlijke verhaal lucht al vaak op en je zult merken dat je veel herkent in de verhalen van anderen.

Speciale thema avonden

Voor beide groepen organiseren we regelmatig thema-avonden waar we dieper in gaan op belangrijke en actuele onderwerpen. Houdt de activiteitenkalender van de website in de gaten. Ook voor andere activiteiten op het gebied van ontspanning of bijvoorbeeld creativiteit. Neem vooral contact op met ons, als je interesse hebt of meer wilt weten over deze groepen.

Ook het Noordwest ziekenhuis levert integrale zorg aan jongvolwassenen met kanker door middel van hun AYA zorgnetwerk. AYA’s (Adolescents and Young Adults) zijn jongvolwassenen gediagnosticeerd met kanker in de leeftijd van 18 tot 39 jaar. Voor meer informatie klik op de link : https://ayazorgnetwerk.nl/

Activiteiten voor de jeugd

Vragen over ’t Praethuys? Of over onze activiteiten? Neem dan contact met ons op!

Weet dat je altijd kunt binnenlopen. Maak je liever een afspraak? Dat mag natuurlijk ook.

Westerweg 50
1815 DG Alkmaar

T 072 511 36 44
E info@praethuys.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inschrijven voor

  • Hidden
  • Hidden
×

CORONAMAATREGELEN

Beste gasten van ’t Praethuys,

  • ’t Praethuys is weer open.
  • We werken volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Handen wassen, geen handen schudden, proberen afstand te houden, ruimten ventileren.
  • De activiteiten en lotgenotenbijeenkomsten kunnen weer plaats vinden in onze huiskamer. Zie hiervoor ook onze activiteitenkalender.
  • Voor een kop koffie en een luisterend oor bent u altijd welkom op maandag- en woensdagmiddag of op donderdagochtend vanaf 10.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken zodat u dan snel aan de beurt bent!