Groepen voor volwassenen

Het principe van ’t Praethuys, Centrum voor leven met en na kanker, steunt op het gedachtegoed van de positieve gezondheid zoals het is ontwikkeld door Machteld Huber. Kort gezegd gaat dat ervan uit dat mensen grotendeels zelf in staat zijn om te gaan met lichamelijke, emotionele en sociale levensuitdagingen. Zij kunnen elkaar hier ook heel goed in ondersteunen. Het merendeel van de gasten geeft dan ook aan zich energieker te voelen door het bezoek aan een inloophuis. ‘t Praethuys biedt onderdak aan meerdere groepen, elk met een specifiek doel. 

Lotgenoten

Mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij hoef je vaak niet uit te leggen wat er door je heen gaat tijdens een behandeling of de verwerking daarvan. Dat vergemakkelijkt het gesprek. Daarom zijn er in ‘t Praethuys regelmatig bijeenkomsten van lotgenoten, onder deskundige begeleiding.
Er zijn groepen voor: Borstkanker, Prostaatkanker, Nabestaanden, Leven met uitzaaiingen en Wandelen voor nabestaanden. Klik hier voor meer informatie.

Partners

Wanneer je partner kanker heeft, kan dat de verhouding tussen jou en je partner beïnvloeden. De ziekte kan jullie dichter bij elkaar brengen, maar de relatie ook onder druk zetten. Daarnaast maak je als partner een fundamenteel ander proces door, met geheel eigen zorgen en emoties. Op iedere eerste dinsdagavond van de maand van 19.30 uur tot 21.00 uur kun je als naaste ervaringen uitwisselen met anderen van wie de partner kanker heeft. Klik hier voor meer informatie. Klik hier voor meer informatie.

Creativiteit

Creatief bezig zijn, zoals tekenen, schilderen, boetseren of handwerken is een prettige manier om afleiding te vinden in een moeilijke periode, zeker in groepsverband. Het kan je helpen bij het uiten van gevoelens, het ontdekken van innerlijke beelden, de verbinding aangaan met jezelf en met de ander.
Er zijn groepen voor: Heart Pillows maken, Creatief Atelier, Borstprotheses breien en Zentangle (creatief tekenen). Klik hier voor meer informatie.

Ontspanning

t Praethuys is een centrum voor informatie en inspiratie maar óók voor ontspanning voor haar gasten. Massages, voetverzorging en schoonheidsbehandelingen horen daar ook bij. Informeer bij onze gastvrouwen en -heren naar de mogelijkheden!
Er zijn groepen voor: Massage, Gezichtsbehandeling, Voetverzorging, Yoga, Mindfulness en Zingen. Klik hier voor meer informatie.

Informatief

Kanker roept veel vragen op, zoals: welke behandelingen zijn er mogelijk, hoe moet het nu verder met mijn gezin, mijn werk en mijn relatie, welke ervaring hebben andere mensen met kanker en hoe gaan zij daarmee om? Om u en uw naasten te informeren over diverse onderwerpen rondom kanker, organiseren wij in samenwerking met Noordwest Ziekenhuisgroep en Evean een serie themamiddagen. Toegang is gratis. Klik hier voor meer informatie.

Wandelen voor onze gasten

Eens in de twee maanden is er op zondagmorgen een wandeling voor onze gasten. Wandelen is: met elkaar oplopen en op ontspannen wijze delen en uitwisselen van ervaringen en emoties.
Klik hier voor meer informatie.

Vragen over ’t Praethuys? Of over onze activiteiten? Neem dan contact met ons op!

Weet dat je altijd kunt binnenlopen. Maak je liever een afspraak? Dat mag natuurlijk ook.

Westerweg 50
1815 DG Alkmaar

T 072 511 36 44
E info@praethuys.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inschrijven voor

  • Hidden
  • Hidden
×

CORONAMAATREGELEN

Beste gasten van ’t Praethuys,

  • ’t Praethuys is weer open.
  • We werken volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Handen wassen, geen handen schudden, proberen afstand te houden, ruimten ventileren.
  • De activiteiten en lotgenotenbijeenkomsten kunnen weer plaats vinden in onze huiskamer. Zie hiervoor ook onze activiteitenkalender.
  • Voor een kop koffie en een luisterend oor bent u altijd welkom op maandag- en woensdagmiddag of op donderdagochtend vanaf 10.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken zodat u dan snel aan de beurt bent!