Voor iedere leeftijd een passende groep

Kanker is een ingrijpende ziekte. Het zet je wereld op zijn kop. ’t Praethuys is een plek om even tot jezelf te komen. Je kunt er ontspannen, informatie vinden, deelnemen aan een activiteit of gewoon je verhaal vertellen. Daarvoor hebben we diverse groepen: leeftijdgerelateerd, lotgenoten, ontspanning en/of creatief. ’t Praethuys is vier dagen in de week geopend. Je kunt zonder afspraak binnenlopen. We weten dat de drempel om binnen te komen hoog is, maar als je het niet probeert dan weet je het niet. Neem iemand mee als je het lastig vindt om alleen te komen.

Jongerengroepen

Pardoes

Pardoes is de groep voor kinderen (6-12 jaar) die met kanker te maken hebben (gehad). Elke 1e en 3e woensdag van de maand kunnen zij tussen 14.45 en 16.15 uur terecht op de Praethuyszolder.

Talk2Gether

Talk2Gether is de groep voor jongeren van 12 tot 18 jaar die te maken hebben met kanker in hun familie of naaste omgeving. Samen doen en praten over alle veranderingen in je leven.

Jong en Kanker

” Jong en Kanker” is de groep jongeren van ongeveer 18 tot 35 jaar. Praten en luisteren met mensen in die leeftijd die hetzelfde hebben meegemaakt. “Soms is een half woord al genoeg!”.

Groepen voor volwassenen

Mensen die in hetzelfde schuitje zitten, kunnen je ondersteunen tijdens en na je behandeling of bij het verwerken van de gevolgen die kanker op je leven heeft. ‘t Praethuys biedt hiervoor diverse mogelijkheden.

Inschrijven voor

  • Hidden
  • Hidden
×

CORONAMAATREGELEN

Beste gasten van ’t Praethuys,

  • ’t Praethuys is weer open.
  • We werken volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Handen wassen, geen handen schudden, proberen afstand te houden, ruimten ventileren.
  • De activiteiten en lotgenotenbijeenkomsten kunnen weer plaats vinden in onze huiskamer. Zie hiervoor ook onze activiteitenkalender.
  • Voor een kop koffie en een luisterend oor bent u altijd welkom op maandag- en woensdagmiddag of op donderdagochtend vanaf 10.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken zodat u dan snel aan de beurt bent!