Samenwerking Noordwest Ziekenhuisgroep

Vanaf de oprichting van ’t Praethuys bestaan er nauwe banden met het ziekenhuis in Alkmaar: eerst MCA, nu Noordwest. Het ziekenhuis levert de formele oncologische zorg, door deskundige professionals, vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

’t Praethuys levert de informele oncologische zorg waarbij vooral de psychosociale kant van de ziekte in beeld komt. Deze zorg wordt geleverd door deskundige en geschoolde vrijwilligers, is gratis en wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Noordwest Ziekenhuisgroep en ’t Praethuys weten elkaar makkelijk te vinden. De verhoudingen zijn goed.

’t Praethuys heeft vier dagen per week een “inloopfunctie”, bij voorkeur op afspraak! Deze bezoekers (gasten) komen uit zich zelf op advies van hun behandelaars (huisartsen, specialisten) of via derden. Een “verwijzing” is niet noodzakelijk. 

_______________________________

Verdere samenwerking is er door het leveren van de handgemaakte Heart Pillows aan de mammacare afdeling. Dit zijn kussentjes in de vorm van een hart die worden gebruikt na een borstkanker operatie. De themamiddagen die we samen met het Noordwest Ziekenhuisgroep en Evean jaarlijks organiseren worden ook goed bezocht. Zo zijn er casemanagers oncologische urologie of een verpleegkundig specialist die nadere informatie geven rondom een bepaald thema. Dit zijn een reeks infomiddagen met maandelijks een ander thema.

We zijn van beide kanten erg tevreden met de goede samenwerking en hopen dit nog lang te kunnen voortzetten.

Noordwest themamiddag.

Overige locaties

20% van de gasten van ‘t Praethuys komt uit Heerhugowaard. Al twaalf jaar is daarom in die gemeente een inloopfunctie gerealiseerd: twee maal per maand, op de 1e en 3e dinsdagochtend zijn mensen van harte welkom om zonder afspraak binnen te lopen van 9.30 – 11.30 uur. Locatie: Fysiotherapiepraktijk Ann Taveirne, Umbriëllaan 7-9, 1702 AJ  Heerhugowaard. De bezoekers (gasten) worden gastvrij opgevangen door geschoolde vrijwilligers. Het is een inloopfunctie. Als bezoekers meer hulp of ondersteuning vragen wordt gewezen op alle activiteiten die geboden worden door ’t Praethuys zelf: Westerweg 50, 1815 DG Alkmaar. Klik hier voor een artikel uit Stadsnieuws Heerhugowaard

Wendy Borst heeft met haar man Nico een geitenboerderij in Burgerbrug. In de periode van ziek zijn en de periode daarna heeft Wendy veel steun gehad aan het inloophuis in Alkmaar. In 2019 heeft zij het initiatief genomen om in een huiskamer-achtige omgeving een vijftal thema-ochtenden te organiseren die te maken hebben met het omgaan met kanker. Het is haar wens om een plek te creëren waar men samen kan zijn, tussen de dieren en de natuur, genietend van de rust op het  platteland. Zodat we elkaar samen verder helpen…
lnloophuis Burgerbrug is gevestigd in OldSkoel, Grote Sloot 116A, 1754 JJ Burgerbrug.
Bijeenkomsten: vijf eerste donderdagen van de maand. Deze zijn vrij te bezoeken, aanmelden wordt wel gewaardeerd. Klik hier voor de folder met informatie.

Samenwerkende Activiteiten

Laden Evenementen

Aanstaande Evenementen › Noordwest Ziekenhuis e.a.

  • Geen overeenkomende evenementen gevonden voor "Noordwest Ziekenhuis e.a.". Bekijk de volledige kalender voor een complete lijst van evenementen.

Vragen over ’t Praethuys? Of over onze activiteiten? Neem dan contact met ons op!

Weet dat je altijd kunt binnenlopen. Maak je liever een afspraak? Dat mag natuurlijk ook.

Westerweg 50
1815 DG Alkmaar

T 072 511 36 44
E info@praethuys.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inschrijven voor

  • Hidden
  • Hidden
×

CORONAMAATREGELEN

Beste gasten van ’t Praethuys,

  • ’t Praethuys is weer open.
  • We werken volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Handen wassen, geen handen schudden, proberen afstand te houden, ruimten ventileren.
  • De activiteiten en lotgenotenbijeenkomsten kunnen weer plaats vinden in onze huiskamer. Zie hiervoor ook onze activiteitenkalender.
  • Voor een kop koffie en een luisterend oor bent u altijd welkom op maandag- en woensdagmiddag of op donderdagochtend vanaf 10.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken zodat u dan snel aan de beurt bent!