Samenwerking Noordwest Ziekenhuisgroep

Vanaf de oprichting van ’t Praethuys bestaan er nauwe banden met het ziekenhuis in Alkmaar: eerst MCA, nu Noordwest. Het ziekenhuis levert de formele oncologische zorg, door deskundige professionals, vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

’t Praethuys levert de informele oncologische zorg waarbij vooral de psychosociale kant van de ziekte in beeld komt. Deze zorg wordt geleverd door deskundige en geschoolde vrijwilligers, is gratis en wordt niet vergoed door ziektekostenverzekeraars. Noordwest Ziekenhuisgroep en ’t Praethuys weten elkaar makkelijk te vinden. De verhoudingen zijn goed.

’t Praethuys heeft vier dagen per week een “inloopfunctie”, bij voorkeur op afspraak! Deze bezoekers (gasten) komen uit zich zelf op advies van hun behandelaars (huisartsen, specialisten) of via derden. Een “verwijzing” is niet noodzakelijk. 

_______________________________

Verdere samenwerking is er door het leveren van de handgemaakte Heart Pillows aan de mammacare afdeling. Dit zijn kussentjes in de vorm van een hart die worden gebruikt na een borstkanker operatie. De themamiddagen die we samen met het Noordwest Ziekenhuisgroep en Evean jaarlijks organiseren worden ook goed bezocht. Zo zijn er casemanagers oncologische urologie of een verpleegkundig specialist die nadere informatie geven rondom een bepaald thema. Dit zijn een reeks infomiddagen met maandelijks een ander thema.

We zijn van beide kanten erg tevreden met de goede samenwerking en hopen dit nog lang te kunnen voortzetten.

Noordwest themamiddag.

Overige locaties

20% van de gasten van ‘t Praethuys komt uit Heerhugowaard. Al twaalf jaar is daarom in die gemeente een inloopfunctie gerealiseerd: twee maal per maand, op de 1e en 3e dinsdagochtend zijn mensen van harte welkom om zonder afspraak binnen te lopen van 9.30 – 11.30 uur. Locatie: Fysiotherapiepraktijk Ann Taveirne, Umbriëllaan 7-9, 1702 AJ  Heerhugowaard. De bezoekers (gasten) worden gastvrij opgevangen door geschoolde vrijwilligers. Het is een inloopfunctie. Als bezoekers meer hulp of ondersteuning vragen wordt gewezen op alle activiteiten die geboden worden door ’t Praethuys zelf: Westerweg 50, 1815 DG Alkmaar. Klik hier voor een artikel uit Stadsnieuws Heerhugowaard

Gastvrouw Wendy Borst-Roozendaal is in 2016 zelf getroffen door schildklierkanker en zij heeft toen veel steun gehad aan ‘t Praethuys. Op het moment is ze kanker vrij, maar dat betekent nog niet klachtenvrij. Zij runt samen met haar man en drie kinderen een geitenhouderij en zorgboerderij. Haar wens was om een plek te creëren waar iedereen die geraakt is door kanker samen kan komen in een landelijke en groene omgeving. Dit heeft haar ook geholpen met revalideren na de kanker. Samen elkaar verder helpen en delen, dat is wat ze wil.

Bij Inloophuis Burgerbrug kunnen mensen, die geraakt zijn door kanker en hun naasten, even de zinnen verzetten, lotgenoten ontmoeten, informatie ontvangen en/of lezingen en workshops bijwonen.

In deze rustige, natuurlijke omgeving aan de Grote Sloot 146 vind je naast de geiten ook paarden, kippen, duiven en een grote groente- en bloementuin. Je vindt er letterlijk lucht om het leven weer op te kunnen pakken.

Benieuwd naar het aanbod? Bezoek dan de website van Inloophuis Burgerbrug.

 

Samenwerkende Activiteiten

Themamiddag: Hormoontherapie bij borstkanker

Wijkcentrum Overdie van Maerlantstaat 8-10, Alkmaar, Nederland

Spreker: S. de Bie, verpleegkundig specialist oncologie Noordwest. Een van de mogelijke behandelingen bij borstkanker is hormoontherapie. Wat is hormonale therapie en hoe werkt het? Wat zijn de mogelijke bijwerkingen […]

Themamiddag: Hormoontherapie bij prostaatkanker

Wijkcentrum Overdie van Maerlantstaat 8-10, Alkmaar, Nederland

Sprekers: casemanagers urologische oncologie Noordwest Een van de mogelijke behandelingen bij borstkanker is hormoontherapie. Wat is hormonale therapie en hoe werkt het? Wat zijn de mogelijke bijwerkingen en hoe gaat […]

Vragen over ’t Praethuys? Of over onze activiteiten? Neem dan contact met ons op!

Weet dat je altijd kunt binnenlopen. Maak je liever een afspraak? Dat mag natuurlijk ook.

Westerweg 50
1815 DG Alkmaar

T 072 511 36 44
E info@praethuys.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inschrijven voor

  • Hidden
  • Hidden
×

CORONAMAATREGELEN

Beste gasten van ’t Praethuys,

  • ’t Praethuys is weer open.
  • We werken volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Handen wassen, geen handen schudden, proberen afstand te houden, ruimten ventileren.
  • De activiteiten en lotgenotenbijeenkomsten kunnen weer plaats vinden in onze huiskamer. Zie hiervoor ook onze activiteitenkalender.
  • Voor een kop koffie en een luisterend oor bent u altijd welkom op maandag- en woensdagmiddag of op donderdagochtend vanaf 10.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken zodat u dan snel aan de beurt bent!