Creatieve activiteiten

Creativiteit geeft niet alleen afleiding, het helpt je ook om emoties te verwerken en de rust te vinden om de keuzes te maken die iedere dag weer van je gevraagd worden. Bij ‘t Praethuys hebben verschillende groepen een thuis gevonden.

Heart Pillows maken

Het maken van de Heart Pillows, elke 2e en 4e  maandag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur, is een ontzettend leuke bezigheid en wordt meestal door meer dan een liefhebber van naald- en draadkunsten uitgevoerd. Ondertussen is er volop tijd en gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over alles wat je bezighoudt, bijvoorbeeld op het gebied van kanker. Behalve als ontspanning dient het vervaardigen van de Heart Pillows ook een nuttig doel: borstkankerpatiënten ondervinden tijdens en na behandelingen veel verlichting door de kussentjes in de oksel te klemmen.

Creatief Atelier

Creatief bezig zijn (1e en 3e maandag van de maand van 14.oo tot 16.00 uur), zoals tekenen schilderen of boetseren is een prettige manier zijn om afleiding te vinden in een moeilijke periode, zeker in groepsverband. Het kan je helpen bij het uiten van gevoelens, het ontdekken van innerlijke beelden, de verbinding aangaan met jezelf en met de ander. Daar is op deze dagen ruimte voor. Ontspanningsoefeningen, visualisaties en oefeningen uit de mindfulness helpen je om je op een open en expressieve manier te uiten. Dat kan met potlood, verf, krijt en allerlei andersoortig materiaal. Het atelier wil je vooral laten ervaren wat creatief bezig zijn met je kan doen. Bijdrage € 5,00. Zie voor de exacte data onze Maandkalender.

Zentangle (Creatief Tekenen)

De workshop Zentangle is bedoeld voor iedereen – patiënten, familie, vrienden – die geraakt is door kanker.
Tangle betekent knoop. Iedereen die een potlood kan vasthouden, kan een Zentangle maken. Door het maken van je eigen tangle kun je je creativiteit tot uitdrukking brengen. Het brengt de geest tot rust, vermindert stress en verbetert het concentratievermogen. Het lijkt ingewikkeld maar je hebt het zo geleerd en je maakt in een handomdraai je eigen kunstwerk.  Zentangle: elke vierde  dinsdag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur

Borstprotheses breien

Met liefde comfortabele, gebreide en gehaakte borstprotheses voor borstkanker overlevenden maken. Om de week donderdag ochtend van 10.30 tot 12.00 uur! Kijk op onze Maandkalender voor de juiste data.

Creatieve activiteiten

Recurring

Heart pillows maken

Het maken van Heart Pillows, voor vrouwen die een borstkanker operatie hebben gehad, is ontzettend leuk en nuttig! 2e en 4e maandag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur!

Recurring

Zentangle (Creatief Tekenen)

Door het maken van je eigen tangle kun je je creativiteit tot uitdrukking brengen. Het brengt de geest tot rust, vermindert stress en verbetert het concentratievermogen. Bijdrage € 5,00

Recurring

Creatief Atelier

Creativiteit kan vaak zeer ontspannend zijn in een moeilijke periode. Normaal iedere 1e en 3e maandag van de maand van 14.00 tot 16.00 uur. Bijdrage € 5,00

Recurring

Heart pillows maken

Het maken van Heart Pillows, voor vrouwen die een borstkanker operatie hebben gehad, is ontzettend leuk en nuttig! 2e en 4e maandag van de maand van 10.30 tot 12.00 uur!

Vragen over ’t Praethuys? Of over onze activiteiten? Neem dan contact met ons op!

Weet dat je altijd kunt binnenlopen. Maak je liever een afspraak? Dat mag natuurlijk ook.

Westerweg 50
1815 DG Alkmaar

T 072 511 36 44
E info@praethuys.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inschrijven voor

  • Hidden
  • Hidden
×

CORONAMAATREGELEN

Beste gasten van ’t Praethuys,

  • ’t Praethuys is weer open.
  • We werken volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Handen wassen, geen handen schudden, proberen afstand te houden, ruimten ventileren.
  • De activiteiten en lotgenotenbijeenkomsten kunnen weer plaats vinden in onze huiskamer. Zie hiervoor ook onze activiteitenkalender.
  • Voor een kop koffie en een luisterend oor bent u altijd welkom op maandag- en woensdagmiddag of op donderdagochtend vanaf 10.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken zodat u dan snel aan de beurt bent!