Informatieve activiteiten

Kanker roept veel vragen op, zoals: welke behandelingen zijn er mogelijk, hoe moet het nu verder met mijn gezin, mijn werk en mijn relatie, welke ervaring hebben andere mensen met kanker en hoe gaan zij daarmee om? Om jou en je naasten te informeren over diverse onderwerpen rondom kanker, organiseren wij in samenwerking met Noordwest Ziekenhuisgroep en Evean een serie themamiddagen.

Lees je liever de beschikbare informatie rustig thuis door? Dat kan ook: ‘t Praethuys beschikt over een uitgebreide bibliotheek met diverse publicaties op het gebied van kanker, die voor iedereen toegankelijk is: voor jong en oud.

Themamiddagen

Zoals hierboven al even kort aangestipt is er een enorme berg informatie beschikbaar over de diverse vormen van kanker. De specialisten van Noordwest Ziekenhuisgroep informeren je in ons Praethuys graag en jij wordt vakkundig  geïnformeerd: de themamiddagen zijn vaak zeer goed bezocht. Om je te verzekeren van een plaats is het daarom aan te raden u tijdig op te geven via telefoon of mail. Nadere informatie volgt.

Bibliotheek

De bibliotheek van ‘t Praethuys bevindt zich in onze huiskamer op de begane grond van ons pand aan de Westerweg. In een beschutte hoek kun je op je gemak het beschikbare foldermateriaal of één van de vele boeken inkijken en eventueel mee naar huis nemen. Onze gastvrouwen en – heren helpen je graag op weg!

Informatieve activiteiten

Recurring

‘t Kafé – Inloop op locatie: Mare Nostrum

Wijkcentrum Mare Nostrum Arubastraat 2, Alkmaar, Nederland

't Praethuys is in samenwerking met wijkcentrum Mare Nostrum 't Kafé gestart. Mensen die leven met en na kanker én/of hun naasten kunnen hierdoor ook 's avonds terecht voor een […]

Themamiddag: Hormoontherapie bij borstkanker

Wijkcentrum Overdie van Maerlantstaat 8-10, Alkmaar, Nederland

Spreker: S. de Bie, verpleegkundig specialist oncologie Noordwest. Een van de mogelijke behandelingen bij borstkanker is hormoontherapie. Wat is hormonale therapie en hoe werkt het? Wat zijn de mogelijke bijwerkingen […]

Themamiddag: Hormoontherapie bij prostaatkanker

Wijkcentrum Overdie van Maerlantstaat 8-10, Alkmaar, Nederland

Sprekers: casemanagers urologische oncologie Noordwest Een van de mogelijke behandelingen bij borstkanker is hormoontherapie. Wat is hormonale therapie en hoe werkt het? Wat zijn de mogelijke bijwerkingen en hoe gaat […]

Vragen over ’t Praethuys? Of over onze activiteiten? Neem dan contact met ons op!

Weet dat je altijd kunt binnenlopen. Maak je liever een afspraak? Dat mag natuurlijk ook.

Westerweg 50
1815 DG Alkmaar

T 072 511 36 44
E info@praethuys.nl

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Inschrijven voor

  • Hidden
  • Hidden
×

CORONAMAATREGELEN

Beste gasten van ’t Praethuys,

  • ’t Praethuys is weer open.
  • We werken volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Handen wassen, geen handen schudden, proberen afstand te houden, ruimten ventileren.
  • De activiteiten en lotgenotenbijeenkomsten kunnen weer plaats vinden in onze huiskamer. Zie hiervoor ook onze activiteitenkalender.
  • Voor een kop koffie en een luisterend oor bent u altijd welkom op maandag- en woensdagmiddag of op donderdagochtend vanaf 10.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken zodat u dan snel aan de beurt bent!