03 mrt

‘t Praethuys zoekt aanjagers!

Met dit nieuwsbericht wil het bestuur van ’t Praethuys een beroep doen op jouw en andermans inzet voor ons huis.

’t Praethuys heeft geen vaste bron van inkomsten, geen vergoedingen vanuit de overheid of vanuit de ziektekostenverzekeraars. Om het huis gaande te houden is per jaar een bedrag nodig dat tussen de 150.000 en 200.000 euro ligt! Dat wordt gerealiseerd door fondsen, een enkele subsidie, donaties, legaten, bijdragen van vrienden en opbrengsten van sportevenementen en van een benefietdiner.

Het is ieder jaar weer een lastige uitdaging voor het bestuur om gelden te vinden, zeker in deze karige en taaie coronatijd waarbij evenementen uit den boze zijn.

Om die reden wil het bestuur op korte termijn een evenementencommissie in het leven roepen onder leiding van Loek Berger. Binnen die commissie, alles op vrijwillige basis, wordt op creatieve wijze gezocht naar het genereren van geldstromen, in de breedste zin van het woord. Wij zoeken daarom mensen in de regio Alkmaar die een “doe” mentaliteit hebben, al of niet met commerciële achtergrond.

In een gesprek met Kim Klaver van Flessenpost TV verteld Kees van Straaten uitgebreid naar wie ‘t Praethuys op zoek is en wat de bedoeling is van zijn oproep. Klik hier voor het filmpje van dat gesprek.

Deze actie loopt synchroon met een actie van het KWF: Huis in Actie. Hierbij wordt iedereen die zijn lokale inloophuis een goed hart toedraagt opgeroepen om via een actie of rechtstreekse donatie geld te genereren. Dat kan kenbaar gemaakt worden via social media met de hashtag #huisinactie. Meer informatie hierover is te vinden op https://acties.kwf.nl/huisinactie.

Het zou heel fijn zijn als je ons zou willen steunen met bruisende energie.

Laat het weten aan Loek Berger: verkoop@screwgrab.nl

Hartelijke groet,

Het bestuur van ‘t Praethuys

Inschrijven voor

  • Hidden
  • Hidden
×

CORONAMAATREGELEN

Beste gasten van ’t Praethuys,

  • ’t Praethuys is weer open.
  • We werken volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Handen wassen, geen handen schudden, proberen afstand te houden, ruimten ventileren.
  • De activiteiten en lotgenotenbijeenkomsten kunnen weer plaats vinden in onze huiskamer. Zie hiervoor ook onze activiteitenkalender.
  • Voor een kop koffie en een luisterend oor bent u altijd welkom op maandag- en woensdagmiddag of op donderdagochtend vanaf 10.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken zodat u dan snel aan de beurt bent!