24 jun

Leren omgaan met rouwen.

Van de week ben ik uitgenodigd om deel te nemen aan twee (zoom)sessies in een school-themaweek op het Horizoncollege Alkmaar. Elk jaar organiseert deze school voor de derdejaars studenten van niveau 4 van de opleiding Maatschappelijke Zorg een rouwcarrousel. In deze carrousel nodigt de school meerdere collega’s uit de praktijk uit die iets komen vertellen over rouw. Dit kan gaan over overlijden en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast kan het ook gaan over het krijgen van een beperking op latere leeftijd en hoe hier mee om te gaan.

Ik gaf een introductie over de toegevoegde waarde van een patiëntenvereniging, het inloophuis ‘t Praethuys, voor mensen met kanker en hun naasten en mijn ervaringsverhaal. Doel was: de leerlingen er interactief bij laten betrekken. Vervolgens hadden ze de gelegenheid tot het stellen van vragen. Nu zijn er twee scholen achter de rug en zullen er de komende tijd hopelijk vast nog meer (fysiek) volgen.

Erg waardevol en leerzaam om leerlingen in verschillende leeftijdsklassen te vertellen wat kanker voor patiënten en hun naasten kan betekenen. Zegt meer dan alleen maar theorie in de les.


René Landman, vrijwilliger ‘t Praethuys

Inschrijven voor

  • Hidden
  • Hidden
×

CORONAMAATREGELEN

Beste gasten van ’t Praethuys,

  • ’t Praethuys is weer open.
  • We werken volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Handen wassen, geen handen schudden, proberen afstand te houden, ruimten ventileren.
  • De activiteiten en lotgenotenbijeenkomsten kunnen weer plaats vinden in onze huiskamer. Zie hiervoor ook onze activiteitenkalender.
  • Voor een kop koffie en een luisterend oor bent u altijd welkom op maandag- en woensdagmiddag of op donderdagochtend vanaf 10.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken zodat u dan snel aan de beurt bent!