11 sep

Geweldige prestatie van de Alkmaarse Wandelmusketiers!

’t Praethuys is afhankelijk van subsidies, sponsoring en giften om onze gasten gratis psychosociale ondersteuning te bieden. Initiatieven om ons hierbij te steunen, worden uiteraard met open armen ontvangen en enthousiast ondersteund.

In februari 2023 kwamen de Alkmaarse Wandelmusketiers, Inico Geels, Hans Maarten Parriger en Harry van de Kuyt met een bijzonder initiatief: 450 km wandelen in het jaar dat Alkmaar haar 450 jaar Ontzet viert, waarbij zij zich laten sponsoren ten bate van ons huis. Wat een geweldig aanbod!

Wij konden hen ondersteunen met opvallende wandelshirts, het inrichten van de Facebookpagina en het opzetten van een platform bij het Nationaal Fonds tegen kanker, dat tevens dit initiatief gul steunde met 5000 euro.

De Alkmaarse Wandelmusketiers zorgden vervolgens voor veel zichtbaarheid op sociale media en de regionale media. Iedereen met interesse voor Alkmaar weet nu ook van ’t Praethuys. Dankzij dit enthousiasme hebben we al enkele nieuwe gasten mogen ontvangen.

In maart startten de eerste 10 km wandelingen van de Alkmaarse Wandelmusketiers. Als co kon je tegen betaling meewandelen en zo ging het sponsorballetje rollen. Dit werd al snel een enorme sneeuwbal, want elk doel dat het drietal zich stelde, werd behaald. Respect!

Zaterdag 2 september was de grote finale. Op deze mooie dag gingen de mannen om 4.30 uur van start bij de Koedijker vlotbrug. Via Oudorp, Oterleek, Ursem, Schermerhorn, Groot Schermer, De Rijp, Driehuizen en Zuidschermer finishten zij feestelijk om 16.00 uur in de Grote Kerk in Alkmaar. Burgemeester Anja Schouten ontving van de moe-maar-zeker-voldane Wandelmusketiers een cheque met de fantastische waarde van 50.230 euro! Met warme woorden voor alle betrokken partijen, overhandigde zij de cheque aan onze voorzitter Willem Moolenaar.

Dankbaar kijken we terug op een mooi proces met dit drietal en in navolging van de burgemeester ontvangen zij nogmaals drie diepe buigingen.

Inschrijven voor

  • Hidden
  • Hidden
×

CORONAMAATREGELEN

Beste gasten van ’t Praethuys,

  • ’t Praethuys is weer open.
  • We werken volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Handen wassen, geen handen schudden, proberen afstand te houden, ruimten ventileren.
  • De activiteiten en lotgenotenbijeenkomsten kunnen weer plaats vinden in onze huiskamer. Zie hiervoor ook onze activiteitenkalender.
  • Voor een kop koffie en een luisterend oor bent u altijd welkom op maandag- en woensdagmiddag of op donderdagochtend vanaf 10.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken zodat u dan snel aan de beurt bent!