14 dec

Update: Nieuwe Mindfulnesstraining start dinsdag 12 maart

Het Praethuys start op dinsdag 12 maart 2024 met een erkende mindfulness training voor mensen die leven met kanker.

In deze achtweekse, erkende en wetenschappelijk onderbouwde training leren deelnemers je hoe je mindfulness, ofwel kracht van aandacht, kunt gebruiken om de kwaliteit van je leven te verbeteren.

Wat kun je doen als de grond onder je voeten verdwijnt door een ziekte als kanker en alles wat daarbij komt kijken? “Dat kan ook als je je machteloos of verslagen voelt, of als je stressklachten hebt als gevolg van je ziekte”; vertelt mindfulness trainer Bea Kalter.

Bea schrijft boeken over mindfulness in het dagelijks leven (De en nu.. serie) en is gespecialiseerd in het geven van trainingen aan kankerpatiënten.  
Er gebeurt zoveel als je ziek wordt; je lichaam en je leefomstandigheden staan op zijn kop. Het is gezond om hiervoor niet je kop in het zand te steken, maar te kijken hoe je ermee om kunt gaan. Dan schakel je van overleven naar leven.

De training is gevarieerd en bevat schrijfoefeningen, mindfulness oefeningen in bewegen en ontspannen en geeft eye-openers voor in het dagelijks leven. Ze versterken het gevoel dat je er niet alleen voor staat. Deelnemers aan deze training prijzen de gemeenschappelijke menselijkheid die wordt gedeeld. Er is herkenning, verbinding en ook humor in de trainingssessies.

Bea: “Deze training is ontwikkeld door de Britse Trish Bartley, zelf ervaringsdeskundige als kankerpatiënt en mindfulness trainer. Op een nuchtere manier ontwikkelde zij praktische oefeningen voor momenten als het wachten in de wachtkamer, het ondergaan van een scan of chemo tot het nemen van een weldadige adempauze.

Data:   12, 19, 26 maart, 2, 9, 16, 23 en 30 april 2024

Tijd:     13.30 – 15.30 uur.

Plaats: ’t Praethuys, Westerweg 50 te Alkmaar.

Voor deelnemers die er sommige sessies niet live bij kunnen zijn, is er de mogelijkheid om via Zoom mee te doen.

Investering voor deze erkende training in acht weken is 395 euro inclusief btw, boek, geluidsopnames en stilte ochtend na afloop van de training. Afhankelijk van de zorgverzekeraar is gedeeltelijke of gehele vergoeding van de training mogelijk.

Aanmelding via info@praethuys.nl

Inschrijven voor

  • Hidden
  • Hidden
×

CORONAMAATREGELEN

Beste gasten van ’t Praethuys,

  • ’t Praethuys is weer open.
  • We werken volgens de richtlijnen van het RIVM.
  • Handen wassen, geen handen schudden, proberen afstand te houden, ruimten ventileren.
  • De activiteiten en lotgenotenbijeenkomsten kunnen weer plaats vinden in onze huiskamer. Zie hiervoor ook onze activiteitenkalender.
  • Voor een kop koffie en een luisterend oor bent u altijd welkom op maandag- en woensdagmiddag of op donderdagochtend vanaf 10.00 uur. Ook kunt u een afspraak maken zodat u dan snel aan de beurt bent!